TERIMA KASIH..

Monday, November 16, 2009

FILEM WAJIB TONTON




















Cerita ni memang da lama i tunggu..dari 1st day cerita ni kluar 12/11/09 nak tengok tapi haritu ada dua paper so xsempat gi tengok..hari Jumaat ingat nak tengok tapi the other half plak sibuk..Sabtu & Ahad jangan harap la dapat tengok..hari Sabtu gi orang beratur panjang gila..sabar jela tunggu hari isnin.. da siap booked lagi tapi lambat amik so kena cancelled la tiket..semangat nak tengok dapat seat 4 baris dari depan pun xkisah..lagipun bayar student price je..ok la tu..

kepada yang belum tengok i rasa filem ni WAJIB ditonton..pasti xrugi atau kecewa..tiada rungutan yang keluar dari mulut dan kesakitan leher hanya dirasai apabila kluar dari panggung..sepanjang perjalanan pulang tiada sepatah perkataan kluar dari mulut kami berdua..bukan sebab perut keras menahan pee tapi there is something inside my mind..al the way balik asyik berfikir apa pengajaran yang i dapat dari tengok cite ni..FYI 2x i nangis sepanjang cite ni..xdinafikan Qisha seorang yang sensitif tapi thahla rasa diri ni terlalu kerdil..Subhanallah..teringat email yang i dapat..semoga menjadi pengajaran..

Cuba kira... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat,jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi pasai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan



dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasal satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.... (yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas mai kat bumi ni) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui.. ......... .. cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012..


Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:


Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".

0 comments: