TERIMA KASIH..

Tuesday, November 24, 2009

JADI KE??

semalam tiba2 semangat datang konon2 nak buat cat bed for my fur kids..dala xde mesin jahit maknanya akan pakai manual iaitu jahit guna tangan..tapi xpela sebab semangat punya pasal kan..search kat internet "how to make cat bed" pastu banyak kluar tapi satu pun i xpaham n lagi satu xde bahan..

setelah setengah hari bertungkus lumus..inilah hasilnya.. 
hahaha..janganla gelak..kira ok ape?guna tangan tau jahit..penat betul..dalam dia guna kekabu..kain tu amik cadar lama..so total cost ZERO..

Lotus  : Ayong sedapnya cat bed yang ayong buat ni..empuk aje..
Ayong : Yeke, ayong rasa macam xjadi aje..Sorry yeh ayong xtau buat..

Adini  : dah la Lotus..tak payah nak mengampu ayong..cakap jela yang cat bed memang tak jadi..kalo ko mengampu pun kita dapat makan sama aje..takdenya ko dapat lebih..cuma ko tu gemuk suka makan lebih makanan kita..
Lotus : yang ko nak dengki tu kenapa? biarla aku nak mengampu pun..inilah kasih sayang namanya..cakap jela ko pun nak try tido dalam ni jugak..
Ayong : oit dala tu xpayah nak bergaduh sebab cat bed yang sempoi tu aje..
Adini : Blah pun si lotus ni..keje nak mengampu aje..betul ke best cat bed yang ayong buat ni??meh aku cuba naik jap..huh..xsedap pun..lebih baik tido kat bawah aje lagi best..Lotus Pengampu..
Ayong : Adini..kira ok la tu cubaan pertama ayong..

So pagi ni my lil sister cakap dia tengok lotus tido dalam tu..kesimpulannya Lotus suka tido kat situ n adini xsuka..korang nilailah sendiri benda alah ni jadi ke tak..hehehe..

3 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

qisha sangat kretip lah.
comel snagat.
bajet pon zero.
congrat.

Qisha said...

thanks..baru perasan ada komen..lawak sangat masa buat ni..mula2 berkobar2 tapi bila start buat da macam nak give up sebab lama sangat..

Qisha said...
This comment has been removed by the author.