TERIMA KASIH..

Tuesday, December 15, 2009

FAMILY VACATION..

Setelah penat menjelajahi Melaka bersama my the other half hari Jumaat, Sabtu & Ahad pula adalah masa together gether with my big family termasuk pakcik makcik, sepupu sepapat sepusat sepusing..2 hari 1 malam di Kota Tinggi Waterfall Resort, Johor.. Dah lama tak bercuti beramai2 macamni..sangat best..Rugi sapa yang tak join khas ditujukan kepada Nadhir..hehehe

Sebenarnya gi Kota Tinggi sebab nak mengantar Kak Nor (my cousin) yang kawin ngan orang Kota Tinggi..sambil menyelam minum air la kan kat Waterfall tuh..yihaa..

Bagi i park ni sangat cantik tapi sekarang dah kurang dijaga especially their resort..location resort sangat strategik atas bukit tapi almari bertahi cicak..air panas kejap ada kejap takde..kesian uncle Shiri yang demam waktu tu..semut gatal banyak melanda kediaman Busu & Aunty Norma, paip tercabut, TV tak dapat siaran walaupun ada Astro (ni jela yang UP sket)..harga RM180 sehari..dengan 1 katil queen size @ 2 biji katil bujang..tapi bilik agak luas..jadi kalau nak jimat sewa aje 1 bilik & bawak toto dari rumah..bila sewa bilik free breakfast untuk 2 orang..hampeh..setakat nasi lemak, mihun, roti bakar..bukannya check sangat pun bila nak masuk..kitorang belasah aje masuk ramai2..yang kelakarnya siap black out lagi sebab toster..terlebih volt..

Air terjun plak tak sejuk sangat macam mana2 air terjun lain yang i pernah gi..so bolehla berendam lama..yang bestnya air terjun ni ada 2 bijik gelongsor..1 boleh naik 2 orang yang lagi satu sorang aje..kalau tak nak menginap kat sini boleh masuk dengan bayaran RM9 seorang & parking dia RM5..untuk kami yang stay kat situ FOC la..selain ada air terjun resort ni ada gak swimming pool..kalau dia dapat maintain resort ni mesti sangat cantik..
Punyala asyik mandi manda sampai lambat check out & bertandang ke rumah pengantin..Sorry Kak Nor..Anak2 bulus tinggal ngan Papa dia..thanks dear..Harap2 kami dapat spend time together lagi..Jumlah keseluruhan resort yang kami sewa 12 buah, kereta ke kota Tinggi 10 biji..kelas..

6 comments:

azreene said...

seronoknya gi bercuti ngan family...best dapat mandi air terjun...saya dah lama tak mandi air terjun......

Qisha said...

tula..memang cantik tempat ni tapi jauh sangat..dalam 5 jam perjalanan..berhenti2 la..

N@dhir.. said...

ah i benci sgt2 ngn entry ni..ape kte mama bulus dlet je entry ni..argh!!! tidak!!! tidak!!!..saiko aku d wat nye..argh!!! nk gigit org plak rse!!! tidak!!! ku tertekan!!!

Qisha said...

entry ini memang untuk kamu wahai nadhir..ia memang bertujuan untuk menyakitkan hati kamu & nampaknya berjaya..sekarang baru boleh tidur lena..hehehe (keji)

N@dhir.. said...

sunguh keji plus xberhati perot tgk ar knduri alan nnt..stiap camera aku duk mencapap..hahahaha(gelak besar n jahat)

Qisha said...

owh itu lama lagi..sabar yer..lgpun stakat banting xmencabar la(ceh alan tau mesti marah)..