TERIMA KASIH..

Sunday, January 24, 2010

BILA BAU MENUSUK KE DUA LUBANG HIDUNGKU..

Bila bau menusuk ke dua lubang hidungku malas pun kena jadi rajin..Semenjak Bleuy and Kitryna duk ngan saya ni lah 1st time saya nak mandikan mereka..maklumlah bila amik dari petshop haritu busuk sangat..tapi saya tak mandikan dulu..biar dorang ni dah boleh sesuaikan diri dengan keadaan persekitaran yang baru dulu..then barulah saya akan mandikan walaupun bau dorang ni Nauzubillah..kononnya supaya mereka tak mengganas dan mencederakan tanganku yang mulus..heh perasan..

Masa mandi suara dorang dari ala2 Siti Nurhaliza bertukar jadi Ning Baizura..tapi masih tak mengganas lagi..gembira je hati sebab tangan masih mulus..


~ BLUEY ~
Cantik kan mata dia..

~ KITRYNA ~
Warna bulu Kitryna ni kekuningan tak macam Bluey yang putih bersih..Tapi bulu dia lebih panjang dari Bluey..

Bila tiba masa nak keringkan..tangan ku yang hitam kelabu asap ni bertukar merah..dah tak mulus lagi dah..kalau bela  kucing ni kalau takde cakaran kat tangan tak sah..Bluey mengganas bila dengar bunyi hair dryer..mungkin orang kat Petshop tu tak pernah mandikan dorang ni kot..terpaksa masukkan dorang dalam carrier sambil keringkan..

~ BLUEY ~

Lepas mandi badan dah wangi..


~ BLUEY ~


~ KITRYNA ~

Flex berkata "Wanginya mereka..baru selesa nak duduk sekali.."

~ FLEX & BLUEY ~

~ FLEX & KITRYNA ~



Bluey & Kitryna berkata " Sekarang kami dah wangi, ko yang busuk Flex.. Don't come near us.."


Flex : Ayong, nak mandi jugak..
Me : Lain kali eh..ayong da penatlah..tangan pun dah cedera..Flex busyuk pun ayong sayang jugak..

13 comments:

CikLola said...

akak..anak2 akak len leh plak trima dak come yg 2ekor neh..senang nye..xmarah lak ekhh dowang..

Qisha said...

dorang ok aje..cuma kitryna ni je mula2 garang sket..kalau si Bluey da main jilat2 gan Flex tapi si Kitryna ni still duk jauh je..hehe

Juz Call Me Sharz said...

comel je sume2..
tp ,cm mane keringkn ngn hair dryer dorg xlari or cakar2...
baby dgr bunyi jerk da bulu kembang mcm la hair dryer 2 kucing lain..
huhuhu...
boleh jerk pakse tp takut terberak jerk..
hahaha..
:p

My A,B,C,D...... said...

sungguh wangi dua eko budak ni....heheheh.

Qisha said...

Sharz : qisha rasa kena biasakan dari kecik kot ngan slalu mandikan dia..macam anak2 bulus qisha ni si Adeeni ngan Lotus je tak takut bunyi tu..Flex ngan Violet nak lari-lari je tapi Bluey ngan Kitryna ni mengganas..menakutkan..Princess plak qisha yg takut nak keringkan dia..slalu biar dia keringkan sendiri..hehe

Hafiz : amik kerajinan ko sket masa nak madikan dorang ni..

My A,B,C,D...... said...

aku nya semua takut hair dryer...sampai mengganas lah walau pun letak kat dlm cage kalau dekat habis tangan aku pun bercalar...sekarang ni lap2 pastu jemur je kat panas sekejap...

Papa meow said...

cun2 semuanye
siap har dryer lagi tu,
pa lap2 pakai tuala je pas tu gosok2 bulu dia depan kipas, mengigil kehkeh...

Ekien Ashikin said...

same la qisha.. hari ni e pun operasi memandikan dak2 nie.. si abang n ciki menggana cam hape.. adik je sopan santun... hehehe

sI tEDI said...

cantiknye idung flex

Qisha said...

Hafiez : ada gak terpikir nak jemur tapi takde cage yg sesuai..ada pun besar skit malas nak angkat..hehe..

Papa : tq pa..dorang ni bulu banyak..tuala tu memang sorang satu..lencun..hehe..ada fobia sebenarnya pa..ritu masa Flex kena fungus Doc cakap masa mandikan dia kena pastikan betul2 kering sebab fungus suka tempat2 lembab ni..kalo qisha banyak kucin cam pa pun tak larat nak keringkan suma kot..

ekien : bila dapat kucin yang sopan santun bila dimandikan ni memang lega kan..

tedi : thanks..tapi cemana bley tengok hidung plak??hehe

Misz Pinkie Winkie said...

hehhe..comelnya mereka.
mestie wangi dah kan?
nak cyiomm skett.

lin pon memacam ragam.
si duke ngan darwish tak tau lah
camne perangai.

Qisha said...

lin blom mandikan dorang lagi ek..nanti bila da mandikan citela sket ek

Juz Call Me Sharz said...

qisha, nak tnye qisha gune hairdryer jenama ape tu eyh?? :)