TERIMA KASIH..

Thursday, January 21, 2010

DAH PANDAI DAH..

akhirnya usaha untuk ajar anak2 bulus minum guna botol membuahkan hasil..

~ VIOLET ~

~ FLEX ~

Paling susah nak ajar budak 2 ekor ni lah..maklumlah selama ni dorang minum pakai tangan so bila nak ajar minum guna mulut punyalah susah..sebulan gak la nak ajar dorang ni..Tapi Violet sekarang da bijak..dia akan sondol (betul ke perkataan ni?) pakai hidung bebola tu dulu then bila air da menitik baru dia minum..bijak2..


~ LOTUS ~


~ ADEENI ~

Budak 2 ekor ni plak langsung tak payah ajar..hari kedua bila dah tak letak air dalam bowl terus pandai minum..bijak2..


~ BLUEY ~


~ KITRYNA ~

Budak dua ekor ni plak..nak kena letak jari kat situ dulu baru nak minum..dua hari aje dah pandai..bijak2..

Anak2 bulus bijak mama bulus senang hati ;)

6 comments:

Juz Call Me Sharz said...

eeee..tomeynyer dorunk....
beshnyer klu umah besar...
nak bela tucen byk2..
:D
nape tinggi sgt letak tmpt air tue...

Qisha said...

sebab nak tahan guna kayu tu..kalau takde kayu tu dawai tu tak tahan..Lotus paling bangga sebab dia minum tak payah berdiri..duduk pun sampai sebab gemok..hehe..Sharz kalau kita da duduk uma sendiri lagi best kan..

Juz Call Me Sharz said...

tau xper..
tiap2 ari berangan nak duduk umah sendiri..
xsabar nk keje n dpt umah sendiri..
ley bela tucen byk2..
hehehe..
:D

Misz Pinkie Winkie said...

wahhhh..
pandai dah diorang.
diorang dah bleh dapat ijazah nie.
hhehheh.
lin dulu nak pakai gak.
tapie ada sesetengah cakap bila bebola slalu bergesel kat lidah, nantie lidah something.
pastue..kesan kotoran dalam botol susah nak cuci.
tak taulah camne.
lin tengok diorang ok jerk.

Qisha said...

sharz : Ammiinnn..semoga impian kita tu tercapai 1 day..

Lin : qisha pun ada baca tapi tu jela cara yg qisha ada untuk pastikan kayu cage tak cepat reput sebab dorang minum pakai tangan..air keluar lagi banyak dari yg masuk then untuk jaga kebersihan cage dorang gak..lepas da minum pakai tangan pastu masuk dalam pasir bila keluar dari bekas pasir kotorla cage dorang huhu..

Misz Pinkie Winkie said...

qisha.
betol gak tue.
takpe..daripada kayu reput.anai-anai plak datang..bertambah-tambah lak penyakit kang.

pepehal pon..syabas qisha.
yang penting kebersihan mereka terjaga.
silap-silap pon lin wat jugak nantie.
heheh