TERIMA KASIH..

Friday, January 15, 2010

LAMA MENYEPI BUAT APE~~~

Minggu ni macam sangat sibuk..nak jalan2 kat Mudah pun susah..tapi sibuk buat ape? mestilah sibuk ngan anak2 bulus..sibuk fikir macammana nak buat bagi dorang ni tak panas sangat duk dalam cage tu.. kalau nak pasang kipas boleh tapi kompem my mum bising sebab dia yang bayar bil elektrik kan..so abang Fadzli cadangkan letak benda ni...


Bila pokok2 ni da besar sejukla sket cage dorang ni kan..5 buah pasu ni melayang la duit RM208.00.. sekarang kena belajar cemana nak trim pokok2 ni plak supaya ianya membesar sihat dan rendang..
Harap2 anak2 bulus takdela panas sangat..maklumlah pokok kan sedut kabon dioksida dan membebaskan oksigen..bertambahla kerja sket iaitu menyiram pokok..sambil siram sambil cakap "tumbuh sihat dan rendang ye.." buat macam cakap ngan anak2 bulus..


Best jugak bila bangun pagi2 nampak hijau je..bagusla untuk mataku ini apabila mata kiri dan kanan mempunyai kerabunan jauh dan kerabunan silau bernilai 50..perkara terakhir yang akan difikirkan adalah buat speck sebab my face tak sesuai pakai cermin mata..mari minum carrot susu..

Selain tu saya ada buat renovation sket kat cage dorang ni..ceh renovation..


ya..membesarkan pintu..kalau sebelum ni bila nak bersihkan cage je sangat susah sebab selalu terhantuk..sekarang..lebih senang..takde sakit2 pinggang lagi..cuma bila nak syelek tu tak tau lagi..tunggula bila rajin datang balik..hehe..buat pintu ni pun sampai lebam2 tapak tangan sebab nak putarkan skru masuk dalam kayu kan..maklumlah tenaga wanita..nasib siap gak pintu dorang ni..banyak lagi nak cite tapi next entry la..daaa..

8 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

wahhhh..
patutlah senyap jerk akhir-akhir nie
ada kijer lagie berat upernya.
syabass qisha.
risau gak kalo panas terik kan?
cumer....arap pokok tue sihat
tak dimakan ulat.
risau gak..kalo ada serangga2 halus merayap dalam cage mereka.

lin doakan pokok tue membesar.
sihat dan rendang.
pokok gemok macam tuannya.
opsss.........
macam meownya.
jgn marah qisha nnatie kene jual.
lelong..lelong...

Qisha said...

a'ah la lin..qisha pun tak terpikir plak akan ada ulat maklumlah tak pernah jaga pokok kan..nampaknya kena check selalu ni..

amiinn..tak marah la lin..selalunya ape benda pun yang kita jaga mesti ikut tuan kan..moga2 bila tuannya kurus nanti suma benda di bawah jagaannya tak kurus gak la kan..(sebenarnya nak cari semanagt tuk kurus yg tak menjelma-jelma lagi..hehehe

Misz Pinkie Winkie said...

hhehhe.
chaiyok,..chaiyok..qisha.
moga kurus..pinggang ramping macam kerengga.
phewittttttt.

Ekien Ashikin said...

cayalah.. rajen tu... chaiyok2... hehehe...

anjut said...

rajin dan gigih betul!wahaha!ni kalau jd mak org ni, mesti penyayang.

Qisha said...

lin : ye..chaiyok2..minggu depan la start..wakakaka..

ekien : thanks..tuk anak2 bulus..kalau malas pun rajinkan jugak..hehehe..

anjut : thanks..harap2 betulla..ada gak pikir..ngan anak2 bulus ni da sayang gile ni kan plak anak sendiri..

hafiz said...

aku nampak si kecil...yang warna putih kat dlm cage tu....kucing baru ke?

Qisha said...

hafiz orang 1st yang tanya..tajam tul mata..erm, tunggu next entry k..akan di introducekan kemudian :)