TERIMA KASIH..

Monday, January 18, 2010

MY NEW ANAK2 BULUS..

Salam suma..akhirnya genap seminggu Bluey bersama-sama saya di rumah..Actually Bluey ni saya beli kat Mesra Petsop Serdang..masa 1st time tengok dia terus terpikat especially pada matanya yang berwarna biru..memandangkan masih belum ada lagi kucing putih apatah lagi mata berwarna biru kat rumah so i decided untuk bawak dia balik..but my abang Fadzli and Kak Jiyah cakap kesian tengok sister dia tinggal sorang..dorang cakap ambik je dua2..so i pun ambillah kedua-duanya.. Abang Fadzli bagi nama Snowy untuk yang lagi sekor..Kedua2nya betina umur 5 bulan..



~ BLUEY ~



~ SNOWY ~

Al- kisahnya bila di bawa balik baru saya reallized yang mata Snowy ni juling..dia asyik berpusing mengejar ekor..sampai terjatuh2..saya ingat mungkin biasa aje, tapi bila da 5 hari dia still berpusing2 dan still tak ngam dengan Flex..sedangkan Bluey ngan Flex da jilat2 sesama sendiri..mungkin mata Snowy yang juling tu buat dia sentiasa dalam ketakutan..

so, pagi tadi saya pegi balik kat Mesra Petshop untuk dapatkan penjelasan dari Dr. kat situ..yang menyakitkan hati Dr. tu mati2 cakap Snowy ok masa ngan dia..Dia cakap mungkin i ada jatuhkan Snowy..i memang bengang..i cakap i nak tukar ngan kucing yang baru..i tak kira..Dr. tu suruh i tambah duit tapi i tak nak..i cakap bukan salah i..dia yang bagi kat i kucing yang juling pastu tak nak mengaku..dia marah2 tapi last2 dia bagi jugak..lantaklah, asalkan saya tau bukan salah saya..so inilah kucing baru tu..betina gak, warna mata biru tapi dah 6 bulan..



~ KITRYNA ~

So, dengan adanya Bluey ngan Kitryna kat rumah i dah tutup buku untuk beli kucing lagi..cukuplah..i akan jaga anak2 bulus i dengan sebaik2nya..doakan mereka suma sihat2 yer..

9 comments:

hafiz said...

Qisha....lawanya anak2 bulus baru...tapi leh ke tahan x nak beli kucing2 baru...hehehhehe..(berapa Rm nya)

Qisha said...

thanks..boleh kot hafiz sebab da takde space nak letak dalam cage lagi..qisha tak boleh lepas dalam umah coz my mum tak suka cat ditambah adik ada asma..kalau duk umah sendiri memang tak leh tahan kot..hehe..dua ekor tu RM950..

en. AMD said...

lastly dpt jugk Qisha anak bulus puteh ek... cumel2 lak tu.... hehe

Qisha said...

a'ah amd..alhamdulillah dapat gak..tapi takde mata kaler lain2 macam amd..huhu..;)

Misz Pinkie Winkie said...

wahhhhhh.
qisha tambah anak bulus lagie.
2 sekaligus.
uiks..yer ker dah tutup buku qisha?
leh caya ker?

beli kat mesra petshop serdang ehh?
adoyai...lin nie tak tau nak cakap camne.
insyallah petang nie tmabh lagie anak bulus........
qisha tulunnnnnnnnnn

hafiz said...

lin tambah lg ke.....yang ke berapa ?

Qisha said...

Ya Allah lin lagi hebat..da nak masok 11 kan anank2 bulus..takpe kalau mampu apa salahnya..qisha da tutup buku da..bagi la semangat sket lin..nanti update ye anak baru;)

::mish-eena:: said...

qisha..comeinyer si putih due2 tu..jelesnyer..ni rase nk tmbh kucing gak ni..hehe..

Qisha said...

ala eena da ada putih 2 ekor gak..lagi comel..xyah jeles ek..;)