TERIMA KASIH..

Friday, February 12, 2010

Inikah cinta?

Memandangkan bulan Feb sangat sinonim ngan bulan cinta jadi saya juga ingin bercakap tentang CINTA..Kalau tak silap minggu lepas saya tengok cerekarama TV3 yang Ummi Aida get married with Eizlan Yusof and they got a son yang cacat..Ada tak yang tengok?? Disebabkan Ummi Aida sibuk menguruskan anaknya yang cacat tu, Eizlan Yusof jatuh cinta ngan one lady ni and they plan untuk kawin..
Apa yang saya cuba sampaikan ialah Eizlan Yusof cakap kat lady tu lebih kurang begini..

"Saya nak orang yang boleh sayang saya..Saya tak kisah kalau kaki saya kudung sebelah asalkan saya dapat tongkat yang boleh bantu saya berdiri.."

Mungkin ada yang cakap sweetnya..Tapi bagi saya tak sweet langsung..Bagi saya untuk menyintai & menyayangi orang lain kita haruslah menyayangi & menyintai diri kita sendiri terlebih dahulu..Kita tak tahu sampai bila tongkat itu boleh membantu kita berdiri?? Satu hari mungkin tongkat itu akan patah atau hilang dicuri orang kudung yang lain..Oleh itu, kita perlu jaga bab2 makan ni..Elakkan makanan yang manis supaya tidak dapat penyakit diabetis dan tidak dipotong kaki..Eh ni iklan kesihatan..

Berbalik kepada tajuk..Sanggupkah kita menyusahkan orang yang kita sayang dan cintai?? Jadi bagi saya sayangi diri anda dahulu kemudia barulah beri cinta itu kepada yang lain..Lihat mereka saling menyintai..



 

Loving couples..

Rehat sama2..

tido sama..

tapi kalau makan

Si Lotus yang semangat ni mesti nak dulu..

Kesimpulannya cinta bukan meminta anda mementingkan diri sendiri tapi sayangi diri anda dulu sebelum menyayangi orang lain..Apa kata anda??

4 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

sweetnya gmbar gouple tue.

pada lin
cinta itu sangat indah
cinta itu sukar di tafsir dengan kata-kata.
cinta itu perlu dipupuk,dibaja supaya benihnya sentiasa mekar.

kesimpulannya.
selama mana kita kawan..biarlah saat2 mendebarkan, suka,sayang itu kekal sehingga ada noktahnya.
dan cintailah diri anda sebelum anda beriringan dengan dia utk satu kehidupan yang abadi.

-aTie- said...

bila suka ckp mcm ni : sy perlu tongkat untuk sy berdiri.

bila dh x suka : oh awak terlalu baik buat sy

sgt2 shit kot..hahaha ;) neway cinta itu indah

Khaizarien @ atie Blog

student said...

ermm..

moralnye...

hidup ni dgn memberi...

umi_e said...

cutenya gambar tu...

* perasaanb cinta adalah anugerah daripada Allah SWT