TERIMA KASIH..

Wednesday, February 24, 2010

Tabik Spring Dengan Cikgu..

Salam semua..Baru 2 hari tak update blog tapi rasa rindu nak berblog dengan kawan2 semua seperti merindui chenta hati..Eh, mungkin kurang sket la..Harini hari ke 3 aku kat Sek Men Keb Seksyen 16 Shah Alam.. Perasaan sukar digambarkan..Apa yang terlintas panas, panas & panas..

Rumah sewa panas, sekolah pun panas..Baru panas dunia Qisha..Tapi itulah hakikatnya..Mungkin dah lama berada di zon selesa..Kat UPM semua pakai aircond..Kat rumah tidur pun pakai aircond..So bila masuk sekolah semua guna kipas..Naik turun tangga dah berpeluh2..Berpeluh2 yang melekit tu..Tak selesa betul..

Dulu orang suka cakap kalau nak cari isteri cari yang bertugas sebagai guru sebab kerja setengah hari..cuti banyak..Kirim salam je la..Sekarang cikgu pun balik lewat..Nak2 plak kaunselor..Pening sangat kepala..Budak2 sekarang semua terlebih ajar..Mencabar sungguh..

Apa lagi nak cerita pun tak tau sebab panas..Kesimpulannnya hormati dan sayangi guru kita..Doakan mereka sebab bukan calang2 orang yang sanggup jadi guru..Aku?? Sekarang dah tak nak jadi cikgu..Sekian..

P/s : Anak2 bulu semua sihat..Mereka duduk dalam satu bilik..Siap ada 1 kipas lagi..Kipas sepatutnya mengipas aku terpaksa aku utamakan mereka..aku tidur ruang tamu aje..Housemate lain kali cerita..

9 comments:

Jul's said...

Dugaan utk Che-gu Qisha. hehe..ckp psl cikgu nih, teringat arwah ayah pun dulu nak sgt ank2 dia keje cikgu. Katanya che-gu "byk cuti" (esp. cuti sekolah). Gaji besar, "keje x penat", "x peloh2" cam keje petani @ nelayan sbb duk kelas jer..bla..bla..

sampaikan ank bongsu dia nih nak jadik "CIK MISI"aka nurse (konon), dia x kasik. Dr jadik nurse tgk montot org, org sakit @ berak, kita yg nk kne bersihkan..bek jadi che-gu katanya. ajr budak jer.. hahaha...

tp dia x berkesempatn tgk ank bongsu dia nih pun dah jadik "NURSE" tanpa ditauliahkn bila.......------>>>> Kucen sakit, kita sapu ubat, tinga kotor kne korek & bersihkan, mandikan, ptg kuku. Dan..kucen berak mencirit merata, pun anak dia nih dah "TERPAKSA" buat dh skrg nih. hahahahaha..

en. AMD said...

x sabo nk dgr citer slanjutnya...
hehe

Misz Pinkie Winkie said...

hai cikgu qisha.
alamak..dulu panggil cikgu sebab takutkan cikgu.
skang kawan sendirie jadik cikgu
lain plak perasaannya.

aperpon.
good luck yerk..
ada masa masukkan gambar anak bulus.
nak tau perkembangan.
pasnie jgn sepi terlalu lama.
bisa winduu.

syaireen said...

banyak kan bersabar yer qisha......cuma 3 bulan jer.....

(",)aiNa('',) said...

hoi!! ank mama sudeyh boley belari meyh.. uwan letak kat lam sangkar.. hehehe.. aina alas ngn surat khabar sbb cian dyowang jalan2 kat dlm sangkar asyek telobos je..hehe.. pokok lupe nk siram 2 ari.. jgn mawa seyh.. ^_^

keen said...

hehe..baru kau tau...(dialog ala2 cite p.ramlee)..baru 3 ari jadi cikgu..tu belum betul2 posting lagi..bukan senang jadi cikgu ni semua keje kena buat..mengajar, menanda, kerja kerani, koko n bla..bla..tapi tetap sayangkan anak2 didik..

PRiNCeSS said...

jd kaunselor mmg mencabar tugasnya..
dlu msa sekolah jd PRS..
slalu la jgk tgk bdk2 yg hardcore tuh melawan ckp cikgu..
mak bapak plak dtg nangis2..
yg mengamuk pn ada..
tp tabahkan hati..
guru tugas yg mulia..
=)

Ekien Ashikin said...

tu la qisha.. sy pun same.. org selalu nmpak kaunselor x byk keje.. walhal kepale otak ni nak naik pecah dah.. da la sesorang.. tp tu la cabaran seorang cikgu... love my job. huhu byk2 kene ikhlaskan hati.. betul kan...

Papa meow said...

Hebat, anak bulus berkipas, mummy nye berpanas ya hahar